Trondheim Turmarsjforening

Program for tur til IVV-OL i Chengdu - 2015

 

Turen omfatter mange av Kinas store turistmål, hvor det ene høydepunktet avløser det andre:  Beijing med sine store severdigheter, vandring på Muren, IML-marsj i Zhaitang, finans-senteret Shanghai med gammel europeisk arkitektur, den gamle keiserby Xi’an med terrakottahæren, Chengdu med pandasenteret. 

 

Detaljert programbeskrivelse: 18 dager, med start/avslutning i Trondheim/Værnes.

 

Mandag 14. september Avreise fra Trondheim

KL1174           Trondheim – Amsterdam       12:20 – 14:35

KL897             Amsterdam – Beijing             17:40 – 08:55 ankomst neste dag lokal tid.

(Tidsforskjell er + 6timer)


Tirsdag 15. september Ankomst Beijing M
Ved ankomst Beijing blir vi møtt av norsktalende Yue som venter på oss i ankomst hallen. Vi kjøres til Jianguo Hotel i sentrum av byen og sjekker inn om rommene er klare. Litt senere på dagen blir vi med til Himmelens tempel, hvor keiseren en til to ganger i året dro for å be til gudene om gode avlinger. Det runde tempelet med det blå taket er et velkjent motiv, og det er ikke mindre imponerende å se det selv. Parken rundt er stor og brukes flittig av lokalbefolkningen til trim og sosialt samvær. Vi spaserer rundt i parken, det er deilig å bevege seg litt etter flyturen. Matmarkedet i sentrum er populært blant Beijing boere og det yrer av liv etter arbeidstid. Vi tar en titt før felles middag på en lokal restaurant.

Onsdag 16. september Beijing F/L/M
I dag går turen til hjertet av Beijing, den enorme Himmelske freds plass. Dette er verdens største
byplass, og er omringet av de viktigste bygningene i Kina. Folkets store hall, Nasjonalmuseet, Nasjonalscenen, residensen til de øverste lederne og Den forbudte by. Dit skal dere, og veien går under portrettet av Mao og inn i de historiske bygningene. Ferdigstilt i 1420, og palasset er fortsatt imponerende. Først går man gjennom de offisielle delene, hvor keiseren mottok gjester og styrte sitt land. Videre innover kommer man til residensen for han selv, hans koner og utallige konkubiner. Retur til hotellet. Lunsj og middag er inkludert. Man kan vel strengt tatt ikke komme til Beijing og ikke spise peking and heller, så du får en smak av and i kveld.

Torsdag 17. september Beijing  vandretur på Kinesiske mur F/L/M
Felles avreise fra hotellet til muren ved
 Jiankou. De som ønsker vandreturen blir med guiden herfra, mens de som nøyer seg med et vanlig murbesøk blir med bussen videre til Mutianyu. Vandreturen fra Jiankou til Mutianyu tar ca. 4 timer alt avhengig av tempo. Bratt, slitsom og delvis nesten ufremkommelig, men med den beste utsikten og få andre turister. Dem treffer dere først ved Mutianyu, et av de populære stedene å besøke Muren. Kontrasten mellom den gamle og den restaurerte delen av Muren er stor. Om det fortsatt er kraft i bena kan dere ta trappene ned til den ventende bilen. Ellers er det mulig å ta taubanen ned. For de som kun velger å besøke Mutianyu er det også mulighet for taubane til toppen. Før retur til sentrum stopper vi for besøk til en Cloisonne fabrikk. Her kan du se hvordan de lager vaser og andre vakre gjenstander som er et typisk håndverk fra nord Kina i kobber og emalje. Retur til hotellet. Alle får med seg lunsjboks på muren og felles middag er inkludert.

 

Fredag 18. september Beijing – Zhaitang F

Vi sjekker ut av hotellet om morgenen, og etter frokost laster vi opp og drar til Sommerpalasset. Etter å ha vært i Den forbudte by, skjønner man at keiserfamilien kunne ha behov for å komme seg ut og bort og få litt frisk luft. Sommerpalasset ligger et stykke utenfor sentrum, og det var hit de reiste når sommervarmen var på sitt heteste. Langs den store, menneskeskapte innsjøen var det rom og skygge for å spasere og nyte utsikten. Vi spiser lunsj i palasset. Etterpå kjører vi 6-7 mil vestover til Zhaitang, der vi skal bo i to netter og gå IML-marsj. Middag om kvelden.


 

Lørdag 19. september Zhaitang IML-marsj

Vi deltar i 1.dag av IML-marsjen i Zhaitang. (Busstransport fra hotellet og tilbake)?

Søndag 20. september Zhaitang – hurtigtog til Suzhou M
Vi deltar i 2.dag av
 IML-marsjen, før sjåføren tar oss til jernbanestasjonen i Beijing, der vi går ombord i hurtigtoget som på raske 6 timer vil frakte oss til Suzhou. Transfer til hotellet ved ankomst. Felles middag om kvelden.


Mandag 21. september Suzhou F/L/M
Suzhou er et kjerneområde for kinesisk silkeproduksjon, og vi kan ikke komme hit uten å lære hvordandette eksklusive materialet blir laget. Det gjør vi på et silkespinneri, hvor vi ser silkelarvene spise seg store, for så å snurre seg inn i en kokong. Fra denne man kan dra en 900 meter lang tråd, som er tynnere enn en sytråd. Mange slike spinnes sammen til silketråder, som behandles, farges og veves til nydelige stoffer. Nettmesterens hage regnes for å være en av de vakreste i landet, selv om den ikke er spesielt stor. Den tidligere private hagen er et skoleeksempel på hvordan man kan skape en vakker hage på liten plass. Buktende stier, små tablåer, en liten dam med gullfisk og en måneport. Mer er det ikke som skal til. Her er det lett å la seg inspirere. Inspirert kan vi også bli på neste post på programmet. Silkebroderiinstituttet er en institusjon hvor kunsten å brodere med tynne, fargerike silketråder overføres til nye generasjoner. Bildene er så livaktige at de nesten ligner på fotografier. Det blir også tid til en båttur på kanalene. Lunsj og middag er inkludert.

 

Tirsdag 22. september Suzhou  Luzhi – Shanghai F/L/M

Dette er dagen for de store kontrastene. Fra Suzhou kjører vi til kanalbyen Luzhi, som er en liten pittoresk by, med over tusen års historie. Her går smale kanaler på kryss og tvers gjennom byen, husene ligger tett i tett og man krysser vannveiene på buede broer som speiler seg i vannflaten. Vi spaserer rolig rundt, før det blir båttur på kanalene. Det blir også stopp innom Rismuseet, vi befinner jo oss i området kineserne kaller “landet av fisk og ris”. Etter lunsj kjører vi buss til Shanghai, og kontrasten kunne ikke vært større. Fantastiske skyskrapere, millioner av biler og mennesker, neon og hektisk tempo. Lunsj underveis og middag på kvelden.

 

Tilleggsprogram: Akrobatforestilling.
Kinesisk akrobatikk er i verdensklasse og det er ingen sjanse for at denne forestillingen vil skuffe. Det er halsbrekkende stunt, myke kropper og konsentrasjon på høyt plan. Sammen med spennende lyssetting og musikk er dette en uforglemmelig kveld. Bare ikke hold pusten for lenge av gangen!

 

Onsdag 23. september Shanghai F/L/M

Slik det passer seg i Shanghai må vi i dag ha høyt tempo for å rekke alt. Vi starter på Shanghai Museum, anerkjent for å ha noen av Kinas beste samlinger av porselen, stempler, kunst, møbler, folkedrakter og jade. Museumsbutikken er det også verdt å bruke litt tid i. Herfra spaserer vi ned Nanjing Road, som er Shanghais svar på Karl Johan bare i n’te potens; en gågate med masse butikker og mennesker. I enden ser vi TV-tårnet Oriental Pearl Tower, som ligger på den andre siden av elven. Dit skal vi, til utsiktsdekket 263 meter over bakken. Her får vi panoramautsikt over byen. I bunnen av tårnet ligger Shanghai Historiske museum, som hjelper oss til å skjønne litt mer av den heseblesende historien denne byen har hatt de siste 200 årene. Vi rekker også en spasertur langs The Bund, promenaden langs elven med de ærverdige gamle byggene fra Shanghais glansdager på 1920-tallet. Etter middag på en restaurant i nærheten blir vi med på en times båttur på elven og kan se hvordan husfasadene lyses opp på begge sider. Imponerende!

 

Torsdag 24. September Shanghai – Chengdu F
I går så vi mye av det moderne i Shanghai, i dag skal vi se litt nærmere på det gamle. I Gamlebyen finner vi blant annet Bygudens tempel og det spesielle te-huset, som står på påler i en liten sjø. Broen dit går i sikksakk, for at ikke onde ånder skulle komme seg over. Rundt ligger det massevis av små butikker og restauranter og det er et yrende liv. Etter lunsj kjører vi til flyplassen og tar farvel med Yue før vi sjekker inn på flyet til Chengdu.  

I Chengdu venter vår engelsktalende guide som kjører oss til hotellet i sentrum for Innsjekk. Resten av dagen til egen disposisjon.


Fredag 25. september Chengdu F

Etter frokost på hotellet drar vi til Panda-senteret, der vi får se flere arter panda utfolde seg i det fri. Deretter besøker vi verdens største bygning, The New Century Global Center, med kjøpesenter mm.
Kl. 1700 samles vi til åpningsseremoni på IVV-OL, som begynner kl. 1800. Middag om kvelden.

 

Lørdag 26. – mandag 28. Chengdu F
OL-program: Gåing, sykling, svømming etter eget ønske. Frokost og middag på hotellet.

 

Tirsdag 29. september Chengdu - Xi'an F/L/M

Transfer til flyplassen etter frokost for fly til Xi'an. Innkvartering på et godt hotell i sentrum. Etter lunsj tar vi en tur på den fantastiske bymuren. 12 meter høy, 15 meter på det bredeste og 13.7 km lang. Her er det mulig å leie sykkel eller spasere på muren. Den store moskeen er populær, og det yrer av liv i basarene. Vi har litt tid til å titte rundt i de mange bodene. Middag om kvelden.

 

Onsdag 30. september Xi'an F/L/M
Vi starter dagen med besøk til den største severdigheten av alle, Terrakottastatuene som vokter graven til Kinas første keiser Qin Shihuang ((259 - 210 f. Kr). Tusenvis av statuer, i sin tid malt i friske farger og med skarpe våpen. Vi får god tid til å besøke de tre hallene som er bygget over funnstedene, samt museet for de fantastiske bronsegjenstandene. Lunsj.  Vi besøker en teppefabrikk før det blir matkurs: vi lærer å lage dumplings og blir deretter servert dumpling middag.

 

Torsdag 1. oktober – hjemreise F

Tidlig transfer fra hotellet til flyplassen. Vi flyr via Chengdu 07:35 – 09:00 og deretter starter reisen med KLM til Norge.


KL 892            Chengdu – Amsterdam         14:20 – 18:45

KL1177           Amsterdam – Trondheim       20:45 – 22:50

 

Inkludert:

• Flyreise tur/retur Trondheim – Kina med KLM på økonomiklasse
• 4* hotell i Beijing (Jianguo Hotel 3 netter),
 Zhaitang, hotell 2 netter, Suzhou (Suzhou Garden Hotel 2 netter), Shanghai (New Jinjang Tower Hotel 2 netter, Xian (Grand Noble Hotel Xian 2 netter), Chengdu (Sunshine Hotel 4 netter). Frokost inkludert.
• Hurtigtog 2. klasse og flyreiser økonomiklasse innen Kina
• Sightseeing program som beskrevet inkl. inngangsbilletter.
• Måltider iflg.
 program   Frokost/Lunsj/Middag
• Norsktalende guide i Beijing, Suzhou og Shanghai. Engelsktalende guide i Chengdu og Xian.
• Egen transport i buss med aircondition

• Informasjonshefte "Reisefeber"
• Turistvisum til Kina inkl. ambassadegebyr og porto.

 

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tilleggsprogram
 i Shanghai (akrobatikk) og i Xi'an (forestilling).

 

Frist for navneliste:
En fullstendig navneliste må foreligge senest 40 dager før avreise (5. aug). Navn må sjekkes mot navnet i passet. Feil navn i billett belastes gebyr ved omskrivning.

Billetter skrives ut senest 15 dager før avreise (28. aug pga. helg)

 

Visum til Kina:

Vi bør begynne visum prosessen i god tid og senest 30 dager før avreise.

I tillegg til søknadsskjema og passbilde må vi ha alle passene. Selve visumbehandlingen på ambassaden tar 1 arbeidsuke.